Länkstig

Så här ansöker du om att få PIL101 registrerad i Ladok

När du har slutfört de obligatoriska och de valbara modulerna kan du ansöka om att få PIL101 registrerad i Ladok.

Kursen PIL101 gjordes om till moduler våren 2023. För att få samma behörighet som man tidigare fick för PIL101 behöver du gå två obligatoriska och två valbara moduler. När dessa är avklarade kan du ansöka om att få PIL101 inlagd i systemet Ladok, där vi dokumenterar deltagande i behörighetsgivande högskolepedagogiska kurser. Dessa resultat förs sedan över till det så kallade datalagret, där chefer och annan behörig personal kan komma åt uppgifterna. Observera att det kan ta upp till en månad innan dina resultat blir synliga i Ladok.

När du har slutfört de obligatoriska och de valbara modulerna kan du ansöka om att få PIL101 registrerad i Ladok. Det gör du genom att fylla i det här formuläret:

I ansökningsformuläret behöver du lägga in länkar till dina badges. (Du tilldelas en badge via Canvas Credentials för varje slutförd modul.) Nedan hittar du instruktioner för hur du tar fram länkarna. Dessa länkar klistrar du sedan in på respektive plats i formuläret.

Så här hittar du länken till din badge

För att hämta länkar till dina badges går du till Canvas Credentials:

Logga in genom att klicka på knappen "Göteborgs universitet" och logga in med ditt x-konto. När du är inloggad klickar du på Share-knappen vid respektive badge och kopierar länkarna.

Problem?

Det kan hända att du både har en privat e-postadress och din arbetsadress registrerad i Canvas Credentials. I vissa fall kan det även hända att du ändrat din e-postadress i Canvas eller på universitetet. Det kan i så fall leda till att du har fått badges tilldelade till olika e-postadresser. Detta kan försvåra för dig att få överblick över dina badges. Följ nedanstående steg för att säkerställa att du får en korrekt sammanställning över alla dina badges.

  1. Logga in i Canvas Credentials på följande adress: https://gu.eu.badgr.com/auth/login
  2. Öppna dina profilinställningar och klicka vidare till Canvas Badges account settings.
  3. Välj Add email och lägg till ytterligare adresser som du kan ha fått badges till.
  4. Om du i det här läget får ett felmeddelande så kan du testa att välja Merge accounts.
  5. Om du även när du väljer Merge accounts får ett felmeddelande kan du kontakta PIL så hjälps vi åt att felsöka.

Här hittar du en detaljerad beskrivning med förklarande bilder (pdf)

Om du har några ytterligare problem med att logga in på Canvas Credentials eller hitta länkar till dina badges, kontakta pil@gu.se.