Coachning i din lärarroll | PIL-enheten
Länkstig

Coachning i din lärarroll

PIL erbjuder möjlighet för lärare att få coachning av den erfarne GU-läraren Mats Persson.

Mats Persson har arbetat med att coacha och vägleda lärare under många år. Hans erfarenhet är att alla har nytta av att någon kommenterar och coachar en i rollen som lärare. Den som är bra kan bli ännu bättre, och den som känner att det inte fungerar så väl kan på ett ganska enkelt sätt få det att fungera bra. ”Jag har ännu inte varit med om att någon inte kan bli en väl fungerande lärare”, säger han.

Du anmäler dig direkt till Mats (se mejladress nedan). Han kontaktar dig och ni lägger upp en plan tillsammans. Det vanligaste är att ni har tre träffar.

  • På den första pratar ni allmänt om undervisning och om de saker som är viktiga att tänka på. Därefter arbetar du med ett undervisningspass.
  • En tid innan du ska ha undervisningen (vanligtvis ett par veckor) har ni ert andra möte och går då igenom ditt undervisningspass. Vid detta möte pratar ni dels om stora drag i undervisningsupplägget, dels om små detaljer som kan vara viktiga att tänka på för att nå fram.
  • Mats sitter med vid din undervisning och efteråt har ni en tredje träff då ni diskuterar igenom hur det gick, vad som fungerade väl och vad du ska arbeta med för att fortsätta att utvecklas.

Detta är standardupplägget, men du och Mats bestämmer tillsammans ett upplägg som fungerar för dig.

Anmäl dig till Mats via epost: mats.persson@law.gu.se

Mer om Mats Persson

Mats Persson är jur. kand. och lärare vid juridiska institutionen på Handelshögskolan. Han undervisar främst på grundkursen i handelsrätt samt på civilekonomprogrammet. Han utsågs till Årets lärare på Handelshögskolan 2002, 2003 och 2008.

Porträttbild Mats Persson