Länkstig

Filmer kan med fördel läggas i lärplattformen Canvas. När studenterna har tittat på filmen kan ni tillsammans använda diskussionsforum i Canvas som en plats för diskussion och frågor.

Ett tips: Håll nere kraven på "perfektion"!

Digitala verktyg för att göra film

Spela in film i GU Play

I universitetets filmtjänst GU Play kan du göra enklare inspelningar. Du kan även ladda upp inspelningar som du har gjort i andra verktyg. Inspelningarna kan sedan publiceras i Canvas.

Läs mer om hur du gör för att använda GU Play

Spela in film i Zoom

I Zoom kan du göra inspelningar där du delar din skärm och pratar. Inspelningen kan sedan laddas upp i GU Play och därefter publiceras i Canvas (se ovan).

Spela in video i Zoom

Gör film av din Powerpointpresentation

Instruktioner om hur du spelar in berättarröst i Powerpoint och sparar som video.

Powerpoint – gör film av din presentation

Skärminspelning i Camtasia

Med Camtasia kan du spela in föreläsningar och annat för distans- eller campusutbildningar och redigera materialet i efterhand. Inspelningen kan läggas upp i Canvas.

Camtasia – ett verktyg för skärminspelning

PIL-studion

Vill du spela in din film i PIL-enhetens studio? Läs mer om studion här

Råd och tips

Tillgänglighetsanpassa film

I GU Play finns ett verktyg för maskinell textning av filmer, något som underlättar för Göteborgs universitet att följa lagstiftningen om tillgänglighet. Beställ undertexter till din film (inloggning krävs)

Ytterligare information om tillgänglighetsanpassning av film hittar du på Medietekniks sidor i Medarbetarportalen: Tillgänglighetsanpassa film